Porezno savjetovanje

UHY mreža u Hrvatskoj vaš je partner za poslovni uspjeh. Široka lepeza naših usluga jamac su da više nikada nećete morati potražiti drugog savjetnika za određen posao u financijskim uslugama. U našoj mreži imate podršku koju ste oduvijek željeli, na načn da možete postaviti pitanje iz bilo kojeg dijela financija, a mi ćemo vam predstaviti osobu struču da vam odgovori na navedeno pitanje. Za sve naše klijente pružamo cijeli niz brojnih usluga, organiziramo redovite edukacije i seminare, što je razlog da ste svakog trenutka svjesni podrške koju vam pružamo u vašem svakodnevnom poslovanju. Pronaći ćemo put, ili ćemo ga napraviti! Dobrodošli u UHY svijet.

+
zaposlenih profesionalaca od čega je 6 ovlaštenih revizora, 4 porezna savjetnika te 5 poslovnih konzultanata.
ovlaštena porezna savjetnika.

NAŠE USLUGE

  • Porezno savjetovanje
  • Porezno planiranje
  • ''Preventivni nadzor'' prije nadzora Porezne uprave
  • Pisanje prigovora i žalbi na zapisnike i rješenja porezne uprave

Porezno savjetovanje

Mislite da plaćate previše poreza? I mi. Dakle, na pravom ste mjestu. Mi imamo na raspolaganju četiri ovlaštena porezna savjetnika (dva u Zagrebu, dva u Splitu) koji će svojim znanjem i iskustvom ponuditi odgovore na Vaše porezne dileme i situacije. Pravilna i pouzdana primjena važećih poreznih propisa u turbulentnom gospodarskom okruženju zahtjeva stručnu i pravovremenu pomoć kako bi se poduzetnici mogli posvetit ostalim segmentima poslovanja . Kontinuiranim praćenjem svih izmjena zakona i pravilnika te mišljena Porezne uprave, naši porezni savjetnici pružaju upravo to, pravilnu i pouzdanu infomaciju o primjeni: Poreza na dodanu vrijednost Poreza na dobit Poreza na dohodak Ostalih propisa vezanih za poreznu problematiku

Porezno planiranje

Planirate novi poduzetnički pothvat, međutim, niste u mogućnosti odrediti koje će točno porezne obveze iz navedenog proizaći? Budite svjesni da porezne obveze često mogu povećati vaše prvotno planirane troškove gotovo dvostruko te ugroziti vašu investiciju, u slučaju da niste angažirali stručnjaka, ili nemate vlastitih internih sposobnosti ustanoviti porezne obveze pri navedenome. U vašem procesu rasta i razvoja često dolazite do pitanja: Kolike su stope poreza u pojedinim zemljama i kako se obračunavaju? Koja su ograničenja isplate dividendi i udjela u dobiti? Plaća li se na isplate dividendi i udjela u dobiti porez po odbitku? Kakva je regulativa o transfernim cijenama? Postoje li porezni poticaji za vaše ulaganje? Navedene usluge poreznog planiranja možemo vam pružiti u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu kroz našu ekstenzivnu grupu vanjskih partnerskih društava članica UHY mreže. Ako pak planirate zapravo bilo kakav oblik ulaganja u postojeću, ali i novu tvrtku, obratite nam se s povjerenjem kako bi uvidjeli mogućnosti poreznih olakšica, ali i problema koji mogu iskrsnuti pri samom procesu investiranja. Navedene usluge se često vežu uz uspjeh angažmana, bilo kroz porezne uštede, ili porezne poticaje ostvarene kroz naše savjete, pri čemu ste vi sigurni da za uloženi novac dobivate nešto zauzvrat.

''Preventivni nadzor'' prije nadzora Porezne uprave

Preventivni porezni nadzor je usluga dizajnirana na način da pripremi Vašu organizaciju za nadzor Porezne uprave, prije nego se pravi nadzor stvarno dogodi. U okviru navedenog preventivnog nadzora, provjeravamo i odgovaramo na pitanja koja bi postavila Porezna uprava pri nadzoru i to konkretno: Posjedujete li vjerodostojnu računovdstvenu dokumentaciju? Jeste li obračunali na ispravan način i platili sve poreze (porez na dobit, porez na dohodak, porez na dobit)? Imate li potencijalne porezne uštede kojih niste svjesni? Imate li potencijalne porezne rizike za koje ne znate?

Pisanje prigovora i žalbi na zapisnike i rješenja porezne uprave

Za većinu poreznih obveznika, nadzor od strane porezne uprave može predstavljati veliki problem u poslovanju, s obzirom da ponekad može imati dalekosežne posljedice za cijelu tvrtku, ovisno o veličini i važnosti eventualno ustnovljenog prekršaja. Uzrok toga je često neuredna evidencija poreznog obveznika, ali i zaista široko tumačenje porezne uprave, kada kao laik niste u sposobnosti suprostaviti svoje argumente i mišljenje nalazu tijekom nadzora. S obzirom na navedeno široko tumačenje, porezna uprava gotovo u svim poreznim nadzorima nalazi određene nedostatke, koje mora uobličiti u zakonski okvir te izdati zapisnik o nadzoru u kojem utvrđuje činjenično stanje, te eventualne porezne obveze, zatezne kamate i kazne. Vi kao porezni obveznik imate pravo prigovora na zapisnik o nadzoru, koji se sastavlja u propisanoj formi i mora biti kvalitetno dokumentiran, pri čemu se mora paziti da ne skrenete pogled na eventualne okolnosti koje bi mogle uzrokovati često i veće probleme od početno zapriječene kazne ili porezne obveze. U tom pogledu, angažman poreznog savjetnika vaša je šansa da će žalba na nalaz pri nadzoru porezne uprave uroditi plodom, te da će vam određene kazne, dodatni porezi ili sve ostalo što uzrokuje odljev sredstava iz vašeg društva, biti smanjene. Ako ste u bilo kojoj fazi postupka poreznog nadzora, ili se želite unaprijed pripremiti za navedeno preventivnim poreznim nadzorom, obratite se nekom od naših stručnjaka za porezno savjetovanje.

Imati vanjskog suradnika od povjerenja, a u isto vrijeme na izrazito visokoj razini stručnosti kao je sto je UHY HB EKONOM olakšava nam rad na tekućim poslovima, te nam ostavlja dragocjeno vrijeme da se bavimo vlastitim razvojem i rastom, ne brinući se nikada jer je knjigovodstvo pod kontrolom.

Adriana i Jakov Bošnjak
Osnivači i direktori u Ocean Sailing House d.o.o.

Sa tvrtkom UHY HB EKONOM doo surađujemo od 2008 godine; mislim da smo bili prva charter kompanija s kojom rade te imamo jako dobru suradnju. Sa naše strane je super što UHY osim samog knjigovodstva radi i reviziju koju smo nekoliko puta koristili te je naša poruka – samo naprijed!

Mario Malenica
direktor, Maša d.o.o turistička agencija i trgovina

UHY predstavlja pouzdanog partnera, upoznatog sa svim regulativama i propisima koji se tiču brzorastućih tehnoloških firmi, a to nam je najbitnije.

Ime Prezime
CEO

UHY predstavlja pouzdanog partnera, upoznatog sa svim regulativama i propisima koji se tiču brzorastućih tehnoloških firmi, a to nam je najbitnije.

Ime Prezime
CEO

Imate dodatna pitanja?